Geen tijd om gezond te koken!

Iedereen is druk, niemand heeft tijd om te koken.
Maar met een beetje planning kan er al heel wat tijd gewonnen worden.
Om gezond te blijven wil je er wel wat voor over hebben.
Hieronder enkele tips.
1: Kook éénmaal maar eet twee maal door het recept te verdubbelen en wat er over is later op de week op te smullen.
2: Doe zo veel mogelijk voorbereidend werk de avond voor je gaat koken.
3: Maak je groenten schoon, snij ze in kleine stukjes, en bewaar ze in de koelkast in luchtdichte containers. Klaar om te gebruiken in salades, wok gerechten, en andere recepten.
Je kan ook voorgesneden groente kopen. Het is wat duurder maar spaart je een hoop werk uit.
Als je een beetje zoekt kan je dat zelfs in de bio-winkel vinden. Zo heb je ook altijd je eigen salad bar in de koelkast.
4: Diepvries groente, ook bio, zijn een zeer goed idee. Ze zijn dikwijls op de piek van het seizoen geoogst en snel vervroren. Klaar om gebruikt te worden.
5: Gebruik verse, voorgewassen groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en verschillende soorten sla.
6: Maak sauzen en marinades vooraf.
7: Zoek zorgvuldig naar ingeblikt voedsel, of bokalen. Denk aan sardienen, zalm, artisjok hartjes, geroosterde paprika, en andere groente. Kies zoutarm, vermijd gluten suikers, zuivel, en additieven.
8: kies één of twee dagen in de week waarop je wat intenser met koken zult bezig zijn. Voor veel mensen is dat in het weekend. Kook en bereid zo veel mogelijk voor. Al bij al kan een hartig thuis gekookte maaltijd sneller klaar gemaakt worden dan de tijd nodig om naar een afhaalwinkel te gaan. En je bent zeker van de kwaliteit, de versheid en de ingrediënten.
smakelijk

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

  1. Daarmee ben ik volledig eens, met wat voorbereiding en inzicht heb je algauw een lekkere

    goede maaltijd klaar om 2 x te kunnen genieten. Het is een beetje oefenen en nadenken

    en algauw “speel” je ermee. Zalig koken!

    Eventueel de tweede maal slechts 1 ander groentje erbij, of een ander slaatje, en de maaltijd

    is ” als versgemaakt en..toch een beetje anders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me